Haarwerken

23 februari 2017
 Categorieën: Schoonheid & mode, Blog

Delen

Haar - Haren zijn over het algemeen het visitekaartje van man of vrouw. Als je haar maar goed zit, is een veelgehoorde kreet. Mensen voelen zich vaak beter wanneer hun haar weer eens door de kapper onderhanden wordt genomen. Zelfs personen die ziek zijn kunnen door een behandeling bij de kapper zich weer beter in hun vel voelen. Maar wanneer er kaalheid of dunner wordend haar ontstaat is het niet meer leuk om naar de kapper te gaan. Mannen maar ook vrouwen kunnen last krijgen van kaalheid. Dit kan verschillende redenen hebben. Er kan chemotherapie of bestraling zijn toegepast, of de ziekte alopecia (een bepaalde vorm van haaruitval) kan debet zijn aan kaalheid. Dan is het prettig om een goed passend haarstuk te kunnen dragen. Haarwerken worden gemaakt door professionele vakmensen die een maat-haarwerk kunnen maken en leveren. 

Alopecia areata - Een aandoening waarbij plotseling het haar van de hoofhuid kan uitvallen. Mannen en vrouwen kunnen deze aandoening krijgen maar de piek zit toch bij jongvolwassenen. In tegenstelling tot de kaalheid die ontstaat bij het ouder worden blijft de haarwortel in de hoofhuid zitten. Dit kan er op duiden dat de haren vroeg of laat weer zullen verschijnen. Echter tot die tijd kun je te maken hebben met ronde kale plekken op de hoofdhuid. Deze aandoening heeft een grillig verloop en is bij iedereen weer anders. Vaak ontdekt de kapper dat er kale plekken aanwezig zijn. Een goed haarwerk kan een oplossing zijn voor mensen die deze aandoening hebben.  

Chemotherapie - De diagnose kanker is een ingrijpende gebeurtenis evenals de bestrijding ervan. Chemotherapie en/of bestraling kan erg heftig zijn en voor haaruitval zorgen. Er is niks erger dan elke ochtend tijdens het kammen plukken haar te verliezen. Tijd om te gaan informeren of haarwerken bij u van toepassing kunnen zijn. Vroeger kreeg de persoon een pruik die voor irritatie en kriebel zorgden.. Tegenwoordig zijn er bedrijven met deskundige mensen die haarwerken maken die niet van echt te onderscheiden zijn en als een goede vervanger van uw eigen haar kunnen worden gebruikt.

Vrouwen en haaruitval - Haaruitval is voor zowel mannen als vrouwen erg vervelend. Maar voor de vrouw is het écht een probleem. Het haar is de sieraad van de vrouw waar ze altijd de juiste verzorging aan heeft gegeven en trots op was. Doordat de hormoonhuishouding in de war is tijdens zwangerschap of menopauze kan haaruitval ontstaan. Dunner wordend haar, een veel te brede scheiding en haar wat afbrokkelt. 

Zwangerschap - Door zwangerschap kan het haar futloos en slap worden en tenslotte uitvallen. Het is niet leuk om de hele zwangerschap met kale plekken op het hoofd te lopen. Een goed passend haarstuk kan tijdelijk veel leed voorkomen. 

Menopauze - Tijdens en na de menopauze wordt het haar van de meeste vrouwen dunner. Wanneer u altijd een mooie bos haar heeft gehad kan dit frustrerend werken. Depressiviteit loert om de hoek. Om dit alles te voorkomen is het verstandig om bij beginnende kaalheid een goede haarwerkspecialist in de arm te nemen en een afspraak te maken. Zij kunnen er voor zorgen dat u weer zelfverzekerd door het leven gaat!

Bent u benieuwd naar een speciaalzaak dat haarwerken biedt, kijk dan eens op Hairmasters.