Haarwerken: pure ijdelheid of een keuze tot meer heelheid?

14 april 2017
 Categorieën: Haar- & huidverzorging, Blog

Delen

Haarwerken: pure ijdelheid of een keuze tot meer heelheid?

Is hoofdhaar zo belangrijk? Misschien ondervinden we pas hoe belangrijk het is op het moment dat het er niet meer is. Alhoewel dit fysiologisch verschijnsel al lang niet meer noodzakelijk is om ons lichaam te schutten voor extreme temperaturen, hechten we toch nog steeds veel belang aan het bestaan ervan. Dit wordt echter verklaard omdat hoofdhaar ook een sociale betekenis heeft. Een haarstijl kan krachtige boodschappen overdragen over de geloofsovertuigingen, engagementen en levensstijl van een persoon. Iemands moraliteit, seksuele oriëntatie, socio-economische status en zelfs politieke overtuiging kan vaak geraden worden door de gekozen haarstijl. Haar is een symbool voor groepsidentiteit en een belangrijke wijze voor zelfexpressie en communicatie. Dit is nogal eens een reden om u niet te schamen omdat u opteert voor haarwerken. 


Waarom voor haarwerken kiezen?

De redenen voor haaruitval zijn zeer talrijk. Even talrijk als de haren op uw hoofd zou een misplaatste maar geen geheel onoprechte stelling zijn. Veel mensen raken door alopecia androgenetica, haarziekten en kankerbehandelingen hun haar kwijt. In enkele van deze gevallen valt het haar in plekken uit, wat esthetisch gezien als zeer ongewenst kan ervaren worden. Mensen die haaruitval aan den lijve ondervinden kunnen zich aangestaard en nagekeken voelen. Over het algemeen lijkt haarverlies onbewust met een teken van zwakte geassocieerd worden, zelfs al heeft het er geen rechtstreeks verband mee. Voor sommige mensen biedt het aanschaffen van een gepast haarwerk dus vele oplossingen.


Het geknipte haarwerk voor u

Er bestaat een hele waaier aan keuzes als het gaat om haarstukjes en pruiken. Ten eerste zijn er de materialen. Er bestaat synthetisch haar, Aziatisch haar en Europees haar. Synthetisch haar is de laatste tijd sterk in aanzien gestegen omdat het mits goed onderhouden bijna niet meer te onderscheiden valt van echt haar. Het mist wel die natuurlijke schijn en structuur. Verder kan een haarwerk machinaal vervaardigd zijn, of met de hand geknoopt. De laatste optie is vaak het geval als er sprake is van op maat gemaakte stukken. Ook is de maat van een haarwerk zeer belangrijk. Het model moet zo gefabriceerd zijn dat de haarlijn aan de voorkant natuurlijk is en dat afstaande haren in de nekpartij vermeden worden. De belangrijkste factor bij het kiezen is dat u zich goed voelt met het haarstuk. Een haarkleur die past bij uw natuurlijke huidtype valt het minste op en geeft een naturelle uitstraling. Dit kan ook het ideale moment zijn om uzelf een nieuwe look te gunnen! Informeer, experimenteer en paradeer! Kijk bijvoorbeeld bij eens Dohmen Hair gevestigd in Limburg.