Zwemmen in tropische sferen

12 juli 2018
 Categorieën: Kuuroorden & salons, Blog

Delen

Wil je even helemaal ontspannen, maar heb je geen tijd of geld voor een luxe vakantie naar een tropisch land? Dan is een uitstapje naar een subtropisch zwembad als Bad Hesselingen  een leuk alternatief. Heerlijke temperaturen en warme baden geven je het echte vakantiegevoel. Natuurlijk is het niet alleen een goede vervanging voor een vakantie, maar ook leuk om naar toe te gaan op een druilerige en regenachtige dag. De tropische hitte en omgeving zorgen ervoor dat je je echt in een ander land waant. Helemaal fijn, want het bespaard veel geld en scheelt ook nog eens heel veel reistijd. 

Verschil met een gewoon zwembad

Waar gewone zwembaden vaak alleen beschikken over een recreatiebad, kinderbadje en misschien wel een glijbaan, zijn de meeste subtropische zwembaden vaak veel uitgebreider. Buiten een gewoon zwem- en kinderbad is er meestal ook nog een golfslagbad, wildwaterbaan, zonnehemels en zijn er verschillende sauna's te vinden in deze zwemparadijzen. Dit is dus het perfecte alternatief voor een dagje weg met het hele gezin. Wanneer de kinderen zich lekker uit kunnen leven in de wildwaterbaan, hebben papa en mama de tijd om even lekker uitrusten in de sauna of een kleurtje op te doen onder een zonnehemel. Misschien is er zelfs wel een wellness center in het door u uitgekozen zwemparadijs. Boek dan bij aankomst meteen een lekkere ontspannen massage om zo helemaal tot rust te komen.   

Tropische sferen

Ook de inrichting van een gewoon zwembad en een tropisch zwemparadijs verschilt nogal. Palmbomen of palmbladeren, rotsen en watervallen zijn typerend voor deze warme baden. Hierdoor krijg je echt het gevoel dat je op een eiland ver van huis terecht bent gekomen. We noemen deze baden subtropisch. Met subtropisch wordt namelijk bedoeld dat het niet de echt tropische temperaturen zijn. Wanneer dit wel het geval zou zijn dan zouden we al beginnen te zweten wanneer we het water uit zouden komen. Dat is dus veel te warm om iets te ondernemen en erg hygiënische is het ook niet.   

Korte vakantiedag plannen

Ben je enthousiast geworden en kan je niet wachten om lekker te relaxen in een warme en tropische omgeving? Ga dan snel op onderzoek uit naar welk subtropisch zwembad er bij jou in de buurt te vinden is. Kijk op hun site of bel even voor meer informatie over welke faciliteiten er aangeboden worden. Misschien moet er wel van te voren gereserveerd worden om het bad te kunnen betreden of heb je een lekkere massage in gedachten en kan je deze meteen vast zetten. Zo voorkom je teleurstelling (niet alleen voor jezelf, maar zeker ook bij de rest van het gezin).